Νέα & Ανακοινώσεις

17/09/2024 ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΣΠΕΔΑ 2024-25


ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΣΠΕΔΑ 2024-25
Το πρώτο «σερβίς» της νέας χρονιάς 2024-25 έκανε η ΕΣΠΕΔΑ στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μοσχάτου, τη Δευτέρα 16/9 καθώς είχαμε την κλήρωση του Κυπέλλου, των πρωταθλημάτων Γυναικών σε τρεις κατηγορίες, αλλά και των αναπτυξιακών πρωτ/των σε αγόρια (Κ21,Κ 18) και κορίτσια (Κ20,Κ18 Α-Β-Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)
Πριν την διαδικασία είχαμε χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Νεκτάριου Χαλβατζή ο οποίος αναφέρθηκε στις επιτυχίες των εθνικών ομάδων, αλλά και των περυσινών πρωταθλητών στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ένωσης, Μίλωνα στα αγόρια και Ολυμπιακό στα κορίτσια.
Το παρών έδωσαν ο Β αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Νίκος Δελαγραμμάτικας, ο Γενικός Γραμματέας και μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Χαράλαμπος Ξοφάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Ρωμύλος Σαρατσόπουλος, τα μέλη του ΔΣ Χάρης Ιατρόπουλος, Γιώργος Κογκαλίδης, Αναστάσιος Μετάνοιας και Απόστολος Μουλακάκης, όπως επίσης το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης Γιώργος Πάγκαλος.Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣΥΔΠΕ ΔΑΠ η πρόεδρος Κωνσταντίνα Καντλή, ο ταμίας Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος, το μέλος Κώστας Κατσιάρας και το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας Παναγιώτης Παπαστάμος.
Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, Νίκος Δελαγραμμάτικας,, ανακοίνωσε την σημαντική αλλαγή συστήματος στα πλέι οφ και πλέϊ άουτ της Β΄εθνικής Γυναικών.
Συγκεκριμένα από φέτος, οι ομάδες που θα βρίσκονται στα πλέι οφ, θα απαιτούνται να φτάσουν τις τρεις νίκες, συμπεριλαμβανομένων και των μεταξύ τους αποτελεσμάτων στην κανονική περίοδο. Το ίδιο θα ισχύσει και στα πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Τοπική κατηγορία.
Αντίθετα διατηρείται σε Τοπική Γυναικων, η περυσινή διαδικασία, όπου οι ομάδες συνεχίζουν ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, μεταφέροντας την βαθμολογία της κανονικής περιόδου
Οι διοργανώσεις
Κύπελλο
Αρχικά στο κύπελλο Ανδρών θα πάρουν μέρος 7 ομάδες με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων Κ21 Αγοριών. Το κύπελλο θα γίνει σε τρεις αγωνιστικές με ξεκίνημα στις 14/10.
Ακολουθεί το κύπελλο Γυναικών με 27 ομάδες που είναι ρεκόρ συμμετοχών και πρεμιέρα 30/9 ως 2/10
Β εθνική Γυναικών
Η Β εθνική θα γίνει με 12 ομάδες θα ξεκινήσει στις 9/10 και η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 19/3. Στη συνέχεια θα έχουμε πλέι οφ με τις ομάδες να χρειάζονται τρεις νίκες για να προχωρήσουν, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των μεταξύ τους ματς στην κανονική περίοδο.
Η πρωταθλήτρια ομάδα θα πάρει μέρος στο ειδικό τουρνουά ανόδου για την Α2 γυναικών.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τα πλέι άουτ, οπου οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν.
Τοπική Γυναικών
Η Τοπική Γυναικών θα γίνει επίσης με 12 ομάδες, το πρώτο σερβίς θα ξεκινήσει στις 10/10 σε δύο γύρους κανονικής περιόδου. Στη συνέχεια τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα γίνουν με την περυσινή διαδικασία, ενός μίνι πρωταθλήματος δύο γύρων με βαθμολογία.
Τοπική 2 Γυναικών
Στην Τοπική 2 Γυναικών θα πάρουν μέρος 14 ομάδες σε έναν όμιλο σε δύο γύρους αγώνες εντός εκτός έδρας και ξεκίνημα στις 10-11/10.
Αναπτυξιακά
Τέλος τα αναπτυξιακά Αγοριών-Κοριτσιών Κ18 θα ξεκινήσουν το Σάββατο 12 /10, ενώ τα Αγόρια Κ21 ξεκινούν στις 6/10 και τα Κορίτσια Κ20 στις 13/10
Αναλύθηκαν διεξοδικά τα πρωταθλήματα και κατατέθηκαν απόψεις για ζητήματα αγωνιστικά και διαιτησίας από τους παρευρισκόμενους.
Ευχή όλων για καλούς αγώνες με υγεία και ηρεμία στους αγωνιστικούς χώρους.
Όλες οι αγωνιστικές των πρωταθλημάτων, του Κυπέλλου Ανδρών- Γυναικών και των Αναπτυξιακών κατηγοριών είναι αναρτημένες στην επίσημη σελίδα της ΕΣΠΕΔΑ www.espeda.gr